Kedvezményes országos házhozszállítás
Fizetés szállításkor készpénzzel vagy bankkártyával
45 napos pénzvisszafizetési garancia

Általános szerződési feltételek

Kedves Vásárlók!

Üdvözöljük a Domjanbutor.hu online áruházban..

Kérjük, vásárlást megelőzően figyelmesen olvassa el az alábbi vásárlási tájékoztatót!

Üzemeltető (a vásárló szerződéses partnerének) neve: Domján Lakberendezés Kft.

Székhelye: 2200. Monor, Ceglédi út 78.

Képviselő neve : Domián Bernadett ügyvezető

Cégjegyzékszám: 13-09-097683

Adószám: 13210821-2-13

Számlavezető pénzintézet: Budapest Bank

Pénzforgalmi jelzőszám: 10103812-59282700-01000004

Telefonszám és ügyfélszolgálat: +36 30 383 2993 munkanapokon 9:00-17:00

E-mail: domjanlakberendezes@gmail.com

 

Tájékoztatjuk, hogy a domjanbutor.hu webáruház (továbbiakban: Webáruház) - használatával Ön (továbbiakban: Felhasználó) elfogadja a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat, ha a jelen felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. A Webáruházunkban történő rendelés véglegesítésével együttesen elfogadja jelen általános szerződési feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF).

 

A Domján Lakberendezés Kft. (továbbiakban: Üzemeltető) a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruház felületén történt megjelenés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatásokat a már létrejött szerződéseket ( visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

 

1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

 

1.1. A jelen ÁSZF nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény ("Ptk.") és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló  2001. évi CVII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. Jótállási igény vonatkozásában a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról az irányadó. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 

1.2. A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval, illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Üzemeltető és a Webáruház használója között. Ön, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben Ön az ÁSZF bármely rendelkezéseit nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, Ön nem jogosult a Webáruház tartalmának megtekintésére, a Webáruházban vásárlást nem indíthat.

 

1.3. A Webáruház használata, valamint a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, és az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a jelen felhasználási feltételek Adatkezelés menüpontjában meghatározottaknak megfelelően használja fel.

 

1.4. A Webáruházban történt megrendeléssel a vásárló tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik.

 

2. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

2.1. A megjelenített termékek online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozó megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A szállítás költségét a Webáruhéz a termék árának és jellegének tekintetében automatikusan számolja ki, amelyet a Vásárló a termék kosárba tételével ellenőrizhet. A szállítás költég több termék esetén az ár és a jelleg tekintetében változhat.

 

2.2. A Webáruházban a Webáruház  részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg. A termék adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek, a gyártói katalógusból valók illetve a bemutatótermekben bemutatott termékekről készültek. Nem vállalunk felelősségeta Webáruházban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete közötti különbözőség miatt.

 

2.3. A Webáruház üzemeltetője a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket stb. szabadon megváltoztathatja. Az Üzemeltetőnek az adott termék az adott áron történő eladására vonatkozó kötelezettsége a termék árának a Webáruházban közzétett megváltoztatásáig áll fenn. A változás a Webáruházban történt megjelenítés időpontjától hatályos. Bármely vásárló aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel ell hagynia a vásárlással. A vátoztatások létrejött szerződéseket nem érintik 

 

2.4. Amennyeben a Webáruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő feltűnően nagy értékaránytalanságú ár miatt (téves ár miatt("0"Ft-os vagy "1"Ft), akkor a Webáruház nem kötelesa terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

2.5. Hibás árnak kell tekinteni, ha feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

2.6. Akciós áru (kedvezményes áru) esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre a megrendelés után az Üzemeltető értesítést küld. Az akciós ár mellett a Webáruház megjelenteti az eredeti eladási árat is áthúzva, és külön (-) jellel jelölve a kedvezmény mértékét. 

2.7. A termékek adatlapján feltüntetett értékek és tulajdonságok információs jellegűek. A Webáruházban forgalmazott termékek gyártóitól származó értékek, képek, tulajdonságok, melyekért, és az ebből adódó eltérésekért a Webáruház üzemeltetője nem vonható felelősségre. 

2.8. A termékek adatlapján feltüntetett mennyiség ’1’ nem a raktárkészlet mennyiségét jelentik. Az alap mennyiség a rendelhető mennyiséget jelenti, amelyet a Felhasználó/Vásárló igénye szerint nagyobb értékre, azaz több darabszámra változtathat.

 

3. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

 

3.1 A Webáruházban mindenki vásárolhat, aki regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen  ÁSZF-ben foglalt feltételeket. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. 

3.2. A Webáruházban történő regisztráció során a Vásárlónak meg kell adnia személyes adatait, nevet, címét irányítószámmal és egy mobilszámot. 

3.3. Felhasználó/Vásárló a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Webáruház kizárja felelősségét, amennyiben a Felhasználó/Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait. 

3.4.Vásárló/Felhasználó köteles minden rendelés előtt adatai helyességét ellenőrizni. Webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. 

 

4. REGISZTRÁCIÓ

 

4.1. A Webáruház honlapján keresztül történő megrendeléshez regisztrációval lehetséges. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

4.2. A regisztráció elektronikusan, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik az Üzemeltető  honlapján keresztül, és feltétele, hogy a felhasználó a jelen ÁSZF-et elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az Üzemeltető  jogosult visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs adatlapon, vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. Az Üzemeltető jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve megrendelés) esetén a felhasználó részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.

4.3. A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor megszüntetheti: ehhez fel kell vennie a kapcsolatot a Webáruház ügyfélszolgálatával írásban és kérni a regisztráció törlését.

4.4. A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodó szervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el. Gazdálkodó szervezet csak adószámmal regisztrálhat.

 

5. ONLINE VÁSÁRLÁS MENETE, AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

 

5.1. Az oldal megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a vásárló/felhasználó és az Üzemeltető között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók. 

5.2 A Webáruház 48 órán belül email formájában visszaigazolja a Vásárló megrendelését, ennek hiányában a Vásárló mentesül ajánlati kötöttsége alól. 

5.3. A szerződés megkötésére irányuló nyilatkozat megérkezéséről szóló visszaigazolás nem jelenti a szerződés megkötésére vonatkozó fogyasztói ajánlat elfogadását.

5.4. Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a Vásárló elfogadja.

5.5. Regisztráció és vásárlás: 

5.5.1. Válassza ki a megvásárolni kívánt terméket, majd a termék bruttó ára mellett található mezőben állítsa be a pontos darabszámot és nyomja meg a "KOSÁR" ikont. Amennyiben más terméket is szeretne vásárolni, ismételje meg az előbb leírtakat. Amennyiben úgy gondolja, hogy befejezte a vásárlást, kattintson a "KOSÁR" vagy a "FIZETÉS" ikonra vagy szövegre.

5.5.2. (1. Kosár) A megjelenő oldalon alkalma nyílik javítani az adatbeviteli hibákat, kiüríteni a kosarat, a nem kívánatos tételeket a mínusz jellel kitörölni, tovább folytatni a vásárlást, valamint befejezni a vásárlást. Ha van kuponkódja, lehetősége van azt beírni a megfelelő mezőbe és a "Hozzáadás" gombra kattintva érvényesítheti kedvezményét! A vásárlást befejezheti, de folytathatja tovább a „Vásárlás folytatása” gombra kattintva.

5.5.3. (2. Címek) Itt megtekintheti a személyes adatait, amit regisztrációkor megadott! A kézbesítési és számlázási címet is lehet módosítani, amennyiben szükséges a „módosítás” gombra kattintva. A Vásárló a rendelés véglegesítése előtt minden esetben köteles ellenőrizni címét és telefonszámát. Webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. A cím helytelensége miatt meghiúsult rendelések újra küldésére csak abban az esetben van mód, ha a Vásárló a rendelés teljes vételárát a szállítási költségekkel együtt az Üzemeltető bankszámlaszámára átutalja. 

5.5.4. (3. Szállítási módok) A szolgáltatási feltételek elfogadása után módja nyílik személyes üzenetet hagyni nekünk pl. a szállítási időpontról, a termék színéről stb…

5.5.5. (4. Fizetési módok) A sikeres megrendelés érdekében válassza ki, mely fizetési móddal kívánja megrendelésének összegét teljesíteni. 

5.5.5.1.Elektronikis bankon keresztül történő átutalást válassza akkor személyesen bankján keresztül bankszámlánkra kívánja a vételárat átutalni.

5.5.5.2.  Az utánvéttel történő vásárlás esetén a Vásárló otthonában cégünk szállító partnerének közvetlenül a termék szállításakor készpénzben vagy bankkártyával fizeti a rendelés végösszegét. Az Üzemeltető a rendelés véglegesítését előleghez köti, a rendelési szándék fenntartása végett.  Az előleg átutalását a Vásárlónak a rendeléstől és annak visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül kell átutalnia az Üzemeltető által megjelölt bankszámlaszámra. Az előlegről a „Utánvétes rendelés” pontban részletes leírást talál.

5.5.6.1. A rendelés megerősítésével automatikus email-t küld a Webáruház rendszere a Felhasználó regisztrációkor megadott email címére, amely visszaigazolja a Felhasználó rendelését. A visszaigazolás tartalmazni fogja a megrendelt tételeket, a bruttó fizetendő összegeket, és a kiszállítási díjat. Rendelést követő 5-10 munkanapon belül munkatársunk információt küld, amelyben már a termék rendelkezésre állásáról, a várható szállítás napjáról ír tájékoztatást.  A megrendelés visszaigazolása tájékoztatja az Ügyfelelt arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. E visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a Szolgáltató és Ügyfél között. Az ajánlat elfogadásáig közölt termékinformációk tájékoztató jellegűek.

5.5.6.2. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a Vásárlónak 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.

5.5.7. A megrendeléseket Webáruház automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a vásárló később visszanézheti. Felek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően megállapodnak, hogy a Webáruházban eszközölt megrendelés útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül, a szerződés magyar nyelven jön létre, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre vonatkoznak a jelen ÁSZF rendelkezései. Kérés esetén megrendelésről a megrendelés számának ismeretében az Eladó másolatot küld elektronikus formában.

5.6. A regisztrációkor az adatokban keletkezett gépelési hibákat a Felhasználó a létrehozott felhasználói fiókjában szabadon módosíthatja, kivétel ez alól a megadott email cím módosítása, melyhez igénybe kell venni a Webáruház ügyfélszolgálatának segítségét. 

5.7. A Webáruházban elindított és lezárt rendelés módosítására kizárólag az Üzemeltető ügyfélszolgálatának segítségével van lehetőség. 

5.8. A Szolgáltató az Ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre. 

5.9. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik

 

6. FIZETÉSI MÓDOK, UTÁNVÉTES FIZETÉS, BANKI UTALÁS, BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

6.1. Normál, vagy 500.000Ft alatti megrendelés esetén utánvéttel átvételkor lehet fizetni. Amennyiben a megrendelt termék szállítóinkal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy az Ügyfél a megrendelés végösszegét a szállítónak készpénzben vagy bankkártyával a megrendelt termék átvételekor fizesse.

6.2. Egyedi, különleges kérésnek megfeleő termék, vagy 500.000Ft feletti vásárlás esetén előleg befizetésével, melynek mértéke a vételár 30%-a, majd a fennmaradó összeg utánvéttel átvételkor történik a fizetés. Az előleg banki utalással fizethető, amelyről minden információ a megrendelés visszaigazolásban található.

6.3 AzÜzemeltető fenntartja a jogot, hogy az előleg mértékét módosítsa, amelyről a Vásárlót írásban tájékoztatja. Amennyiben a módosított előleg bekérő a Vásárlót hátrányosan érinti úgy a Vásárló elállhat a vásárlási szándékától.

6.4. Az előleget a Vásárló az Üzemeltető által közölt bankszámlára köteles átutalni az előleg bekérőn meghatározott időn belül.

6.5. A határidőig be nem érkezett előlegről az Üzemeltető egy alkamlommal írásban tájékoztatja a Vásárlót, kérve az összeg átutalását. Amennyiben a tájékoztatástól számított 3 munkanapon belül a Vásárló nem tesz eleget előleg befizetési kötelezettségének úgy az Üzemeltető élhet a távollévők között köttetett szerződéstől való elállással.

7. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE,  A TERMÉKEK RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSA 

 

7.1. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-15 óráig történik. A megrendelés leadására a Webáruházban 0-24 óráig lehetőség van, azonban a telefonon történő megrendelések leadására munkanapokon 9-17 óra között van lehetőség.

7.2. Általános teljesítési határidő az Üzemeltető a visszaigazolástól számított 30 munkanapon belül vállal. Amennyiben a megrendelt árucikk  nem áll rendelkezésre  az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a vásárló értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban eszközölt kifizetést a vásárló számára az Üzemeltető haladéktalanul visszautalja.

7.3. Ha Webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, azt, a vállalt 30 napos határidőig a gyártótól nem kapja meg, köteles erről a tudomására jutás után a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul visszatéríteni.

7.4. Webáruház nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, leírások hibáiért, a rajta kívül álló okok miatt történő a gyártó által előzetes bejelentés nélküli változtatások miatt.

7.5.Webáruház fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor!

7.6. A Vásárló megrendelése alapján, a Vásárló részére gyártás alatt lévő, legyártott, gyártótól megrendelt, a Vásárló igényei szerint összeállított egyébként készleten nem tartott termékekre vonatkozó rendelés lemondása esetén az Üzemeltető jogosult a megrendelésben szereplő termékek teljes vételárának 30 % -át bánatpénzként megtartani. Az Üzemeltető ugyanígy jár el abban az esetben, ha Vásárló olyan termék megrendelését indította el, amely széles körben nem eladható (különleges színárnyalat, különleges szövet vagy anyag stb). 

7.7. Az ÁSZF 6.6. pontjában meghatározottakat alkalmazni kell a webáruházban rendelhető termékek köre: a rendelésre gyártott bútorok teljes körére, a rendelésre készített kiegészítőkre egyaránt.

7.8. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a már elküldött és visszaigazolt rendeléseket visszautasítsa a termék rendelkezésre állás hiánya miatt, a vállalt határidőre való leszállítás meghiusulása miatt illetve egyéb rajta kívül álló technikai problémák miatt. 

8. ÜZEMELTETŐ ÉS VÁSÁRLÓ KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ 

 

8.1.Tekintettel arra, hogy a szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, a felek megállapodnak, hogy az Üzemeltető, valamint a Vásárló közötti, a Vásárló regisztrációs vagy megrendelési adatai között szereplő email címen történő kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. Az Üzemeltető és Vásárló közötti kommunikáció hivatalos formája email alapú írásbeli kommunikáció, azaz bármely nemű észrevételt, javaslatot, kérést esetleges panaszt a Vásárló a telefonos bejelentés mellett köteles írásban megtenni, majd az Üzemeltető legkésőbb 30 napon belül, de lehetősége szerint mihamarabb írásbeli választ ad. 

8.2. Az Üzemeltető és a Vásárló közötti kommunikáció nyelve: magyar. 

 

9. A TERMÉKEK FELETTI TULAJDONJOG ÁTADÁSA

9.1. A Termékek feletti tulajdonjog a házhozszállításkor száll át a Vásárlóra, a rendelésben megjelölt helyen, amennyiben a Vásárló kifizette Termék vételárát. (Ennek igazolásául szolgálhatnak: leszállítás jelentése – a szállító partner által kiadott szállítási dokumentum átvételének aláírása).

10. A VÁSÁRLÓI KÖR MEGHATÁROZÁSA

10.1.Az értékesítési egységben, illetve a weboldalon ajánlott áruk értékesítése kizárólag fogyasztók és gazdasági társaságok, mint végfelhasználók részére történik. Az árucikkek kereskedelmi újraértékesítése nem engedélyezett. A z Üzemeltető ennél fogva fenntartja a jogot arra, hogy ne fogadjon el olyan szerződéses ajánlatot, amelynél gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy kereskedelmi újraértékesítés céljából történt az ajánlattétel. 

11. MEGRENDELÉSEK KISZÁLLÍTÁSA ÉS ÁTVÉTELE

11.1. Kiszállítás saját szállító járművel történik gyűjtőfuvaros szállítás formájában.

11.1.1. A gyűjtőfuvaros szállítás az Üzemeltető telephelyéről az Üzemeltető telephelyéig terjed. A gyűjtőfuvarozás keretében egy szállító autó végzi az ország akár teljes területén egy adott útvonalon a megrendelt termékek szállítását.  

11.2. A megrendelt termékek kiszállítása Magyarország teljes területét érintheti.

11.3. A szállítás legelőbb a megrendeléstől számított 30 napon belül történik meg gyűjtőfuvaros szállítás keretében, mivel a bútorok jellegüket tekintve készre szerelve kerülnek legyártásra. A szállító partner munkanapokon 09-17 óra között keresi fel a Vásárló által megadott címet, ezért olyan szállítási cím megadása szükséges, ahol munkanapokon a jelzett időpontban az átvételre jogosult személy tartózkodik. 

11.4. Sikertelen szállítás: amennyiben a szállítás során a bútor(ok) átvétele nem történik meg a Vásárló hibájából, a szállítást sikertelen. A gyűjtőfuvaros szállítás keretében nincs mód újbóli megkísérelt szállításra, így a meghiúsult szállítás után a bútor(ok) visszakerül az Üzemeltető raktárába.

11.3. A meghiúsult szállítás után újbóli szállításra csak a termék teljes vételárának és a kétszeri szállítási díj összegének előzetes megfizetése után kerülhet sor.   

11.4. Utánvétes fizetés a szállító partnernél:  A megrendelt és átvett áru vételárának és szállítási költségének kiegyenlítése utánvéttel történik. Az utánvét összegét a szállító képviselőjének az áru átvételekor készpénzben kell átadni.11.5. Átadás-átvétel ellenőrzés: A vevő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a bútor(ok) sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni. Sérült csomagolás, sérült bútor esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A szállító partner képviselőjével együtt kitöltött jegyzőkönyv egy példánya a Vásárlót illeti. A szállításból adódó sérülésekért a szállító partner / Üzemeltető a felelős, a reklamáció kizárólag jegyzőkönyvvel együtt lehetséges. A szállítás miatt bekövetkezett sérülésekért a Webáruház Üzemeltetője nem vállal felelősséget, amennyiben a sérülések, hiányok jegyzőkönyvbe vétele nem történik meg. A sérülésekből adódó reklamáció kezelésére a szállító partner /Üzemeltető jogosult.  A nem sértetlen csomagolású terméket a vásárló csak saját felelősségére veheti át. A jegyzőkönyv felvételének hiányában távollévők között kötött szerződések esetén irányadó elállási jog gyakorlására, mennyiségi kifogásra, továbbá sérült termék miatti szavatossági igények érvényesítésére a lehetőségek korlátozottak. Mennyiségi, illetve sérültség miatti reklamáció akkor fogadható el aggálytalanul, ha a csomag felbontásáról, a bútor kicsomagolásáról videofelvétel készül, amelyen jó minőségben, egyértelműen látszik, hogy a csomag a felvétel indulásakor bontatlan volt (a csomag minden oldala felvételre kerül), a készre szerelt bútor csomagolása sértetlen volt (a bútor minden oldala felvételre kerül), és a felvétel vágatlanul rögzíti a csomag teljes tartalmát.

11.6. Az esetleges szállítási késedelem miatt vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Üzemeltetővel szemben kártérítési igény nem érvényesíthető. 

11.7. A Vásárló a vásárolt bútor átvétele után, de legfeljebb az átvételt követő másnapon belül köteles a terméket, annak tartalmát, a termék sértetlenségét és használhatóságát ellenőrizni. 

11.9. Különös figyelmet kell fordítani a matracokra/tükrös vagy üveges bútorokra, lapra szerelt bútorokra, amelyek tárolására külön előírás vonatkozik. 
A matracot KÖZVETLENÜL házhozszállítás után a fóliából ki kell csomagolni! A matracok a bútorokhoz kizárólag személyes rendelésre készülnek, így a szoros határidő miatt előfordulhat, hogy a gyártáskor felhasznált ragasztó még nem tökéletesen száraz, a fóliába csomagolás során bepárásodhat, gombásodhat. Ezért igen fontos, ha még nem akarják a matracot azonnal használni, akkor is biztosítsanak annak szellőzési lehetőséget a csomagolófólia megvágásával, a csomagolásból való kivétellel. A kókuszmatrac tárolásánál fontos, hogy kizárólag szobahőmérsékleten közepes páratartalom mellett lehet a kókuszmatracot tárolni megelőzve annak párásodását. Használatba vételkor mindig figyeljenek, hogy az Önök által kiválasztott keménységű fekvőfelülettel felfelé helyezzék a kókuszmatracot a tartószerkezetre, az ágyrácsra. bútorok  ágyrácsai megfelelő szellőzést biztosítanak a kókuszmatracnak. A termék, nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A felhasznált alapanyagok természetes illatúak, ez a termék használati értékét nem csökkenti.
A kanapék, franciaágyak, heverők csomagolása egyes esetekben zsugorfóliával történik. A gyártó a csomagolás alkalmával nem használ éles tárgyakat, késeket, ollót. Minden esetben gépi csomagolás történik, amely kizárja annak lehetőségét, hogy a termék vágott jellegű sérülésekkel kerül kiszállításra. A Vásárlónak a termék átvételét követően a kicsomagoláskor gondossággal kell eljárnia, hogy a termék a csomagolás eltávolításakor ne sérüljön. A vágott, ollóval, pengekéssel, késsel történő sérülésekért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. 

Az átadás-átvétellel az áruban bekövetkező kár veszélyének viselése a vásárlóra száll át. Az átvételt követően az áruban bekövetkező sérülésekért, hiányokért a Üzemeltetőt felelősség nem terheli. Amennyiben az adott termékre jogszabály jótállást nem ír elő, úgy hiba miatti kifogás esetén a kellékszavatosság szabályai szerint a vásárlást követő 7. hónaptól a vásárlónak kell igazolnia, hogy a hiba az átadás-átvétel időpontjában az áruban már megvolt.

12. GARANCIA, SZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG

12.1 Az Üzemeltető kizárólag új, garanciális termékeket értékesít, melyek rendelkeznek a kereskedelemi forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel. 

12.2 Az Üzemeltető az általa eladott 10.000,- Ft. és 99.999Ft közötti értékű termékekre általánosan, az átvételtől számított 12 hónap garanciát vállal, 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év, 250 000 forint eladási ár felett három év a jótállás időtartama.  Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és annak időtartama az adott termék garanciajegyén van feltüntetve. 151/2003. (IX. 22.) kormányrendeletben feltüntetett termékekre és értékekre tekintettel. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és annak időtartama az adott termék garanciajegyén van feltüntetve.

12.3 Jogos minőségi kifogás esetén az Üzemeltető biztosítja a termék javítását, illetve cseréjét, de csak abban az esetben, ha vevő számlával és érvényes garanciajeggyel igazolja, hogy a hibás terméket az Üzemeltető értékesítette. Amennyiben a termékhez nem tartozik garanciajegy, akkor a vásárlás igazolására alkalmas számláját kell bemutatni. 

12.4. A Webáruházban előzetesen, a megrendeléskor kiküldött visszaigazoló email, illetve a pdf formátumú proforma számla nem bír bizonyító erejű irattal. A proforma számla csupán a megrendelés tényét bizonyítja, a kiszállítás és átvétel tényét nem.

12.5. A Vásárló által hibásnak vélt terméket a Vásárló köteles az Üzemeltető által kijelölt telephelyre eljuttatni. 

12.6. A 2013, évi V. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít, amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti).
A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 19/2014 (IV.210.). NGM rendelet tartalmazza. A Webáruház szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A Webáruház felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a fogyasztó végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény). A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, ebben az időszakban a bizonyítás a Webáruház kötelezettsége. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Webáruház mentesül a szavatossági felelősség alól.

12.7. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha az Üzemeltető a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének az előző mondatban írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Vásárló  a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását az Üzemeltetővel közölni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

12.8. Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy a Webáruházat szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli, és vételárát nem térít vissza. A Vásárló jogosult ugyanakkor ilyen esetben is a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

12.9.1. A Webáruház minden bútorra összeghatárosan 12 -36 hónap jótállást vállal. A jótállás időtartama eladási ártól függően fog változni:

  •         10 000-100 000 forintig: 1 év
  •         100 000-250 000 forintig: 2 év
  •         250 000 forint felett: 3 év.

A határidők elmulasztása továbbra is jogvesztéssel jár.

12.9.2. A termékekhez kapcsolódó jótállási idő lejáratának számításának módja: 

12.9.2.1. Amennyiben a határidő napokban van meghatározva, akkor a kezdő napot nem kell beleszámítani, egyébként a határidő az utolsó nap elteltével jár le.

12.9.2.2. A hetekben, hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely elnevezésénél vagy számánál fogva megfelel a kezdő napnak; ha ilyen nap a lejárat hónapjában nincs, a határidő a hónap utolsó napján jár le.

12.9.2.3.Ha a határidő utolsó napja munkaszüneti nap, a határidő a következő munkanapon jár le.

12.9.3. Fogyasztók tekintetében fennálló jótállási feltételek: 

12.9.3.1. Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy ( Ptk.8:1. §3. pont ))

12.9.3.2. Fogyasztónak nem minősülő személyek tekintetében fennálló jótállási feltételek: (Fogyasztónak nem minősülő személy: minden olyan személy, aki nem tartozik a Fogyasztó kategóriába. Nem minősülnek fogyasztónak például a vállalkozások.)

12.9.4 .A jótállás nem vonatkozik a fogyó-kopó alkatrészekre, ha az ilyen alkatrészek rendes, mindennapi használatukból eredendő természetes elhasználódás következtében szorulnának kijavításra, illetve cserére (ideértve mindazon köznapi értelemben vett hibát, amelyek a használtság következményei, valamint a gyorsan kopó, vagy természetes elhasználódás útján cserére szoruló alkatrészeket). Ez a korlátozás nem érinti a termék valamely ilyen alkatrészének a polgári jog fogalomhasználata szerinti „hibás” volta esetén fennálló jótállási kötelezettséget, amely alapján ilyen esetben is kijavításra, illetve kicserélésre kerül az adott alkatrész.

12.10. Kellékszavatosság: Az ÁSZF ezen pontja a 45/2014 (II.26) Kormány rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült. 

12.10.1.Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával? Ön az Üzemeltető hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

12.10.2.Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
a)Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
b)Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

12.10.3.Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét? Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. 

12.10.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét? Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

12.10.5.Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének? A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Üzemeltető nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

12.11.1. Termékszavatosság: Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával? Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - a kellékszavatosság10.10.2. pontjában meghatározottak szerint  érvényesítheti.

12.11.2.Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján? Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

12.11.3. Milyen esetben minősül a termék hibásnak? A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

12.11.4. Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

12.11.5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

12.11.6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

12.11.6.1.A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

12.11.6.2. Üzemeltető felhívja a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

13. PANASZKEZELÉS RENDJE

 

13.1. Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Vásárló teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Vásárlónak/Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy postai levél útján is közölheti.

13.2. A beérkező panaszt az Üzemeltető 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

13.3. Panasszal a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat

Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala
Cím: Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3, 2100
Telefon: +36 28 529 100

13.4. Panasza esetén lehetősége van az alábbi Békéltető Testülethez fordulni:

Név: Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 910.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Email cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Békéltető Testületek listája

13.5. Online vitarendezés lehetősége alább érhető el: ONLINE VITARENDEZÉS

14. GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS ÉS REKLAMÁCIÓ

 

14.1. Amennyiben a termék leszállításakor a termék csomagolása sérült, és a sérülésből eredő termékrongálódás történt, úgy az ÁSZF Szállításra vonatkozó pontjában meghatározott módon a vevő köteles a sérülést jegyzőkönyveztetni. 

14.2. A sértetlen csomagolásban érkezett sérült termék utólagos reklamációjára az átvételt követő nap végéig van lehetőség emailben

14.3. Rendeltetésszerű használat mellett jelentkező gyári hiba esetén a hibás terméket az Üzemeltető elsősorban javítja.

14.4. Amennyiben az Üzemeltető vállalja a termék helybeni javítását, a vevővel előre egyeztetett időpontban megkísérli a javítást.

14.5. Amennyiben az Üzemeltető helyben nem tudja megjavítani a terméket a vevő köteles a terméket  visszajuttatni az Üzemeltető által megjelölt telephelyére.

14.6. A hibás termék visszajuttatása elsősorban a vevő felelőssége, ha erről előzőekben az Üzemeltetővel máshogy nem állapodnak meg.

14.7. Az Üzemeltető a termék javítását az átvételt követően mihamarabb megkezdi és 15 napon belül törekednie kell arra, hogy a javítást befejezze.  

14.8. A hibás termék garanciális ügyintézése attól a naptól kezdődik, amikor a termék az Üzemeltetőhöz megérkezik vagy ha megállapodtak a helyben javításról, a javítás napjától kezdődik. 

14.9. A hibás termék reklamációjához a Vásárlónak ki kell tölteni és elektronikus formában a megjelölt ügyélszolgálati iroda email címére vissza kell küldeni a Jegyzőkönyv a fogyasztó minőségi kifogásáról nyomtatványt. Az Üzemeltető kérheti a termékről, annak hibájáról készült fotó(ka)t, hogy a hiba okát és mértékét megállapítsa. A hibás termékről készült fotókat a Vásárlónak az Üzemeltető által megadott ügyfélszolgálati email címre kell küldenie.

14.10. A garanciális ügyintézésre az Üzemeltető határidőt nem köt ki, de a kölcsönös megelégedés érdekében elkövet mindent, hogy a hibát minél előbb kijavítsa.

15.  ADATVÉDELEM

 

15.1. Az adatszolgáltatás önkéntes és a regisztráció bármikor visszavonható.

15.2. Az Üzemeltető, mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvény előírásait maradéktalanul betartva tartja nyilván és kezeli a regisztrálók adatait. A regisztráltak adatait minimum 10 évig tárolja rendszerében, de természetesen a regisztráltak bármikor kérhetik adataik törlését az adatbázisból ezen időszak alatt. 

15.3. Az Üzemeltető a regisztráció során tudomására jutó személyes adatokat semmilyen körülmények között nem teszi - az érintett kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül – más számára hozzáférhetővé. 

15.4. A regisztráció bármikor visszavonható, minden az Adatkezelő által küldött hírlevél alján lehetőség van egy leiratkozó linkre kattintani, ami automatikusan biztosítja a leiratkozási lehetőséget a regisztráló személy számára. Lehetőség van hírlevéltől függetlenül kérni az adatok törlését az adatbázisból, ebben az esetben az Üzemeltető. a regisztrált személy kérésére, személyes adatait haladéktalanul törli a nyilvántartásából. 

15.5. A leiratkozás/törlés után a regisztráló személyes adatai többet nem kerülnek semmilyen formában felhasználásra, de bizonyos ideig az Adatkezelő megőrzi online formában őket az esetleges jogi vagy egyéb, esetleges Távszerződésből adódó problémák kezelésére. 

15.6. A személyes adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogszabály: 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.

15.7. Az Üzemeltető Adatkezelési nyilatkozata részleteiben a honlap neve/adatvédelem menüpontban érhető el.

16. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

 

16.1. A vevő jogosult a megrendelést követő 24 órában, de legkésőbb a kiszállítás megkezdéséig a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az domjanlakberendezes@gmail.hu e-mail címen, az Üzemeltető ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli. 

16.2. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

16.3.  A vevő az elállásra vonatkozó szándékát köteles írásban, az domjanlakberendezes@gmail.com email címre írásban bejelenteni legkésőbb az átvétel napjától számított 14 napon belül. 

16.4. Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Webáruház részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni az Üzemeltető által megjelölt helyre úgy, hogy a termék csomagolásáról gondoskodik azon oknál fogva, hogy a termék szállítás közbeni sérülése minimálisra redukálódjon. 

16.5. Az Üzemeltető a termék visszaérkezését és ellenőrzését (elemek meglétét) követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, beleértve a szállítási díjat is, amely összeget a vásárló által megjelölt bankszámlára utalja. 

16.6. A visszatérítés nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire. 

16.7.Amennyiben a termék használt, az Üzemeltető követelheti a termék nem rendeltetésszerű  használatából eredő teljes kárának megtérítését. Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

16.8.Bizonyos esetekben nem illeti meg az elállás joga a vásárlót: 

16.8.1. Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére készített termék esetén.

16.8.2.Nem illeti meg az elállási jog a Vásárlót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, azaz a fogyasztó igényeinek figyelembevételével állítottak össze.

16.8.3. A fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

16.8.4. A Vásárlónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Vásárló által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Webáruház a termék vételárát, a szállítási költséggel együtt.

16.8.5. A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletre hivatkozva a domjanbutor.hu internetes webáruház higiéniai termékeknek tekinti a következő termékcsaládokat: matracok, párnák, matracvédők, ágyneműk. Tekintettel, hogy a higiéniai termékek esetén a termék vérrel, vizelettel, izzadsággal, testnedvekkel és egyéb szennyeződéssel szennyeződhetnek, a faraobutordiszkont.hu internetes webáruház által szállított és fent felsorolt termékcsaládokat a termék védőcsomagolásának felbontása után a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletre hivatkozva nem áll módunkban visszavenni, visszavásárolni és a vételárat visszafizetni.

16.8.6 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

16.9. Irányadó rendeletek: A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve.

16.10. Az elálláshoz való jog nyilatkozatminta a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mellékletében megtalálható. 

 

17. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA: 

 

17.1. A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. 

17.2. A Webáruház semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be: 

17.2.1. Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat. 

17.2.2. Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza A Webáruház online áruház normális működését és a vásárlást. 

17.2.3. A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása. 

17.2.4. Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése. 

17.2.5. Bármely szoftver nem megfelelő működése. 

17.2.6. Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei. 

17.3. A Webáruház online áruház nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért. 

17.4. A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a  behatolóktól. 

17.5. A Webáruház online áruház bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.

17.6. A Webáruház online áruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és  törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen. 

 

18. SZERZŐI JOGOK

18.1. Miután domjanbutor.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a domjanbutor.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Webáruház írásos hozzájárulása nélkül.

18.2. A domjanbutor.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

18.3. Az Üzemeltető fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire.

18.4. Tilos a domjanbutor.hu  weboldal tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a felhasználói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a domjanbutor.hu  weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető.

 18.5. A domjanbutor.hu  név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag az Üzemeltető és tulajdonos írásos hozzájárulásával lehetséges.

18.6.  A faraobutordiszkont.hu  weboldalon található képek és szövegek a Domján Lakberendezés Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag a  Domján Lakberendezés Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. 

Az illetéktelen felhasználás jogi következményeket von maga után!  

19.8. Az online értékesítésre vonatkozó hatályos jogszabály: 

17/19910. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

Központi elérhetőségeink:

Tel.: +36-30 383-2993 E-mail: domjanlakberendezes@gmail.com

Munkanapokon: 9-17

19. ÉRVÉNYESSÉG

érvényes:2021.11.01-től visszavonásig